Een Mireo-trein van Siemens

DB Regio bestelt opnieuw Mireo-treinen bij Siemens

DB Regio, de regionale spoorvervoerder van Deutsche Bahn, heeft zeven Mireo-treinen besteld bij spoorfabrikant Siemens. De treinen gaan op de regionale expresroute tussen Karlsruhe en Heidelberg/Mannheim rijden via Bruchsal op het Karlsruhe 7b-netwerk. De voertuigen worden gebouwd in de Siemens-fabriek in het Duitse Krefeld. De levering is gepland voor eind 2022.

De Mireo-treinen met drie wagons hebben ruim tweehonderd zitplaatsen. Volgens Siemens is de Mireo 25 procent zuiniger dan de vorige elektrische treinen dankzij zijn lichte constructie, zijn energiezuinige componenten en zijn intelligent netwerkbeheer. Het nieuwe aerodynamische ontwerp en de stille draaistellen beperken daarnaast het geluidsniveau van de trein.

Nieuwe treinen

De nieuwe treinen worden aangekocht door DB Regio namens het ministerie van Transport Baden-Württemberg, de verantwoordelijke instantie voor dit netwerk. Deze voertuigen worden na levering eigendom van de Landesanstalt Schienenfahrzeuge Baden-Württemberg (SFBW) en worden voor 13 jaar (de looptijd van het transportcontract) verhuurd aan de DB Regio.

Het gaat om de derde bestelling van Mireo-treinen Die Siemens in een kleine drie jaar van DB Regio. Directeur Sabrina Soussan van Siemens Mobility: “Onze Mireo-treinen zullen in de toekomst op de nieuwe regionale ‘North Baden Express’-lijn rijden en ook als regionale treinen dienen in de Rijnvallei en op het S-Bahn-systeem in de regio Rijn-Neckar. De Mireo heeft een energiezuinig ontwerp en een verbeterd passagierscomfort en heeft een duurzame waardeverbetering gedurende de hele levenscyclus.”

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.