Trein Maastricht-Aken, Arriva, Drielandentrein (foto René Hameleers, Arriva)

‘Deutsche Bahn ziet af van verkoop Arriva’

Trein Maastricht-Aken, Arriva, Drielandentrein (foto René Hameleers, Arriva)

De Duitse spoorwegmaatschappij Deutsche Bahn ziet af van de verkoop van Arriva. Het in verschillende Europese landen waaronder Nederland actieve bedrijf zou minder opbrengen dan waar Deutsche Bahn op hoopte, schrijft het Duitse persbureau DPA op basis van ingewijden.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. Ook krijgt u €100 korting op het SpoorPro Seminar ‘Elektrisch werken aan het spoor’.

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Onderwerpen: ,

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

2 reacties op “‘Deutsche Bahn ziet af van verkoop Arriva’”

Pat Rick|08.11.19|11:21

DB wil toch liever treintje spelen in de buitenlanden, terwijl het Duitse rekenhof zegt dat ze zich moeten richten op Duitsland. Want er ligt een gigantische opgave om de verwaarloosde Duitse spoorwegennet te moderniseren. Er worden honderden miljarden in rails gestopt en DB moet voor miljarden aan treinen kopen. Dit vergt alle focus.

Toch lijkt DB immuun voor de vraag van politici of reizigers voor verbeteringen en wil er mee weg komen. Is dit machtsmisbruik?

A A|14.11.23|08:43

Wat een summier bericht of ligt dat aan mij?
Nadat verschillende artikelen verschenen zijn over dit onderwerp en zorgen vanuit FNV, diverse provincies en zelfs de staatssecretaris erbij betrokken is geraakt, blijft het bij deze korte mededeling?
Wat is er (achter de schermen?) gebeurd? En wat betekent dit voorbeeld rondom Arriva nu voor de toekomst zoals bijvoorbeeld eerder geopperde garanties of eisen?

Of heb ik ergens iets gemist…?

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.