Intelligent Rail Summit 2019

Parijs in teken van digitale spoor tijdens Intelligent Rail Summit 2019

Parijs wordt in november ondergedompeld in de wereld van het digitale spoor. Dit gebeurt tijdens het driedaagse evenement Intelligent Rail Summit 2019 in het hoofdkantoor van UIC. Dit evenement vindt van 19 tot en met 21 november plaats en heeft als thema’s Automatic Train Operation en de Digital Railway. 

Het programma wordt op dinsdag 19 november afgetrapt met een bezoek aan een toonaangevend spoorproject in de regio Parijs. Woensdag 20 november staat in het teken van Automatic Train Operation (ATO) onder leiding van dagvoorzitter en professor Railverkeerskunde Rob Goverde van de Technische Universiteit Delft. Hij geeft een inleiding over de verschillende toepassingen van automatisering in de railoperatie en geeft zijn visie op toekomstige technologieën.

Praktijkervaringen met ATO

Pavel Popov van Russian Railways is de afgelopen jaren betrokken bij verschillende proeven met ATO op het reguliere spoor in Sint-Petersburg en Moskou. Hij ontwikkelt op dit moment een systeem dat met behulp van video-, infrarood- en lidar-technologie objecten op het spoor detecteert. Dit moet ervoor zorgen dat treinen in de toekomst kunnen rijden onder Grade of Automation 3 of 4.

Matthew Lewis en Richard Plokhaar van Gannett Fleming Canada maken een vergelijking tussen de SkyTrain in Vancouver, het oudste ATO-systeem ter wereld, en het nieuwste CBTC-systeem van de Toronto Subway. Ze leggen daarbij de focus op de operationele kant van ATO op het reguliere en metrospoor.

Tekst loopt door onder foto.UIC-kantoor in ParijsHet kantoor van UIC is gevestigd in het centrum van Parijs.

Het digitale spoor

Op 21 November duiken de experts dieper in het thema Digital Railway, waarbij CER-topman Libor Lochman vertelt over de beleidsprioriteiten 2019-2024 op het gebied van digitalisatie die onlangs aan Europese politici zijn gepresenteerd. Miki Shifman van de Israëlische cybersecurity-specialist Cyclus behandelt de veelvoorkomende misvattingen over cyberveiligheid op het spoor en geeft inzicht in het perspectief van een hacker. Ook zal hij meer vertellen over de implementatie van een railspecifiek monitoringssysteem voor cyberveiligheid. Daarbij geeft hij een praktijkvoorbeeld uit de railsector.

Giorgio Travaini van Shift2Rail verwacht dat digitalisatie ervoor gaat zorgen dat ‘het railsysteem’ meer één geheel kan worden (‘een systeem van systemen’) en de interactie tussen de verschillende subsystemen kan worden geoptimaliseerd. Tijdens het congres vertelt hij hoe hier binnen Shift2Rail aan wordt gewerkt. Meer informatie over het conferentieprogramma en registratie is te vinden op de evenementenwebsite www.intelligentrailsummit.com.

Lees meer:

Banner Intelligent Rail Summit 2019

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.