Zelfrijdende locomotief op de Betuweroute, foto: ProRail

Live webinar over Automatic Train Operation

Verschillende landen experimenteren op dit moment met Automatic Train Operation (ATO), de techniek die automatisch rijden op het spoor mogelijk maakt. Welke toepassingen zijn er op dit moment al? En wat zijn de laatste praktijkervaringen? Deze vragen worden vrijdag tijdens een live webinar beantwoord. 

Professor Railverkeerskunde Rob Goverde van de Technische Universiteit Delft schuift bij het webinar aan. Hij is op dit moment bezig met het internationale onderzoek MOVINGRAIL (MOving block and VIrtual coupling New Generations of RAIL signalling), waarbij diverse toepassingen van automatisering op het spoor worden onderzocht.

Sebastiaan van der Zee is projectmanager ATO bij Alstom. Alstom was eind vorig jaar in Nederland betrokken bij een proef waarbij een goederenlocomotief onder ATO over de Betuweroute reed. Vorig jaar experimenteerde de leverancier in Frankrijk met een trein zonder machinist die op afstand werd bestuurd. Van der Zee zal tijdens het seminar zijn ervaringen delen.

Live webinar

Het live webinar is op vrijdag 4 oktober van 13.00 tot 14.00 uur. In het webinar wordt tevens vooruitgeblikt naar de Intelligent Rail Summit 2019 die op 19, 20 en 21 november in Parijs wordt gehouden. Tijdens dit congres gaan internationale sprekers dieper in op de thema’s ATO en Digital Railway. Wil je het live webinar graag volgen? Registreer je dan gratis op de volgende pagina.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.