SNCF-treinen op station Paris Est, foto: iStock Photo

Franse machinist laat trein achter op station

Een machinist heeft in het zuiden van Frankrijk zijn trein op een station achtergelaten. Naar verluidt was hij naar huis gegaan, omdat zijn werktijd voorbij was.

De vrachttrein was beladen met onder meer pantserwagens van een regiment dat deelneemt aan de militaire parade van 14 juli in Parijs, stopte onaangekondigd op het station van Libourne, ten noordoosten van Bordeaux. De trein was onderweg naar een rangeerterrein in het verderop gelegen Bègles waar de reis naar Parijs de volgende morgen zou worden voortgezet.

Politie

De Franse spoorwegmaatschappij SNCF was niet op de hoogte van de actie van de machinist en belde verbaasd de politie over de gestrande trein in Libourne. Tot grote opluchting van de SNCF was er snel een collega beschikbaar om de trein verder te rijden en andere treinen hebben geen hinder ondervonden van het incident. Het is niet bekend of de SNCF de machinist heeft berispt. Hij bleek door problemen bij het laden van de trein later vertrokken dan gepland en stopte de trein dus eerder dan gepland.

Bron: ANP

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

3 reacties op “Franse machinist laat trein achter op station”

Treinhobby|08.07.19|16:19

Hmmm wat bezielt de Franse treinmachinist toch? Dan heeft hij zijn werk niet goed gedaan. Ik vraag me af of hij dan aangeklaagd kan worden wegens berisping? Dan kan hij beter een andere baan gaan nemen zoals bijvoorbeeld in het Spoorwegmuseum in Utrecht werken????

John rdam|08.07.19|23:59

Dit soort ‘nieuws’ op de website van een ‘vakblad voor de spoorsector’? Dan is de jaarlijkse komkommertijd weer aangebroken.

Wouter van Zijst|11.07.19|13:20

Dit is niet nieuw. Het is eerder voorgekomen. Jaren geleden (medio jaren ‘80) mislukte een trial voor een containerverbinding tussen Rotterdam en Barcelona doordat de trein een week lang onvindbaar was. De Franse machinist had de trein in de buurt van Narbonne op een zijspoor gezet, nadat zijn rijtijd verstreken was en was naar huis cq het machinisten hotel gegaan. Kennelijk door communicatie fouten kwam men er pas dagen later achter dat de trein daar op een zijspoor stond.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.