Tram en bus HTM, bron: HTM

HTM vraagt markt advies over planningssoftware

De Haagse stadsvervoerder HTM is een marktconsultatie gestart voor een nieuw of verbeterd planningssysteem. HTM wil het systeem onder meer gebruiken voor het maken van dienstregelingen en verbetering van de productiviteit verbeterd kan worden.

HTM werkt aan een integraal operationeel planningsproces. Doel is dat het onderhoud aan voertuigen op tijd gebeurt, maar dat de in te roosteren medewerkers ook invloed hebben op ingeplande diensten. “Dit moet leiden tot meer flexibiliteit in de planning zodat ingespeeld kan worden op ontstane veranderingen”, aldus HTM in een toelichting.

Aanbesteding

De vervoerder start nu een marktconsultatie om de mogelijkheden die de markt biedt te achterhalen en om te bepalen of en hoe de huidige situatie geoptimaliseerd kan worden. Het gaat daarbij om een planningsysteem in de vorm van software voor het maken van documenten, tekeningen, afbeeldingen, dienstregelingen en productiviteitsoverzichten.

Geïnteresseerde partijen kunnen zich melden tot 5 juli bij HTM. Naar verwachting volgt er eind september een definitieve aanbesteding. Meer informatie is te vinden via Tenderned.

Lees ook:

Onderwerpen: ,

Auteur: Paul van den Bogaard

Paul van den Bogaard is redacteur van SpoorPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.