Staatssecretaris: kopje koffie voor reiziger bij overlast

Treinreizigers die de dupe zijn van werkzaamheden aan het spoor zouden als compensatie een kopje koffie moeten krijgen, vindt staatssecretaris Stientje van Veldhoven van Infrastructuur en Waterstaat. Ze reageerde vrijdag op de overlast voor treinreizigers rond Leiden. NS en ProRail hebben daarvoor inmiddels hun excuses aangeboden.

Van Veldhoven denkt dat reizigers meer begrip zouden tonen voor hun vertraging als hen ,,een klein kopje koffie” wordt aangeboden. De staatssecretaris “weet zeker” dat NS en ProRail gaan nadenken over een vorm van compensatie.

Werkzaamheden

Ze onderstreepte dat werkzaamheden onvermijdelijk zijn om “het spoor beter te maken”. Maar ze kan zich aan de andere kant voorstellen dat treinpassagiers enorm balen van het oponthoud. “Het is heel vervelend als je daar staat. We doen ons best maar in dit geval niet goed genoeg.”

Bron: ANP

Lees ook:

ProRail en NS bieden hun excuses aan voor overlast door werkzaamheden

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

4 reacties op “Staatssecretaris: kopje koffie voor reiziger bij overlast”

kees boer|13.04.19|21:07

Al met al is het dieptreurig dat de overlast bij Leiden te lang duurt en gepaard gaande met te korte treinen wat er nog rijdt;dit hadden ze zo nooit mogen plannen gezien het geen[school] vakantietijd is;zie nou de buitendienst planning te Naarden- Bussum in augustus a.s. dan is het wel vakantietijd en in Utrecht deden ze buitendienststellingen ook in de vakantietijden

Feiko Prins|15.04.19|10:35

Helaas voor staatssecretaris, maar dit is al de gewoonte bij NS.

Ton Spies|15.04.19|11:20

Leuke foto van die mevrouw die voor de koffie gaat zorgen

Anne ten Hoedt|02.05.19|20:10

Ja en dan roepen ze om dateren gratis koffie kan krijgen terwijl je staat te wachten in een rij voor een bus…… Dag plekje ga maar lekker achteraan aansluiten met je kopje koffie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.