Een NS-intercitytrein rijdt voorbij station Tilburg Universiteit

Tilburg en Den Bosch willen nachttrein terug

Tilburg wil dat Noord-Brabant weer wordt aangesloten op het nachtnet van de NS. Een oproep daartoe kreeg maandagavond unanieme steun in de gemeenteraad. Een paar dagen later kreeg zo’n zelfde oproep ook steun in de gemeenteraad van Den Bosch.

Sinds 2015 rijden er geen nachttreinen meer in de provincie, omdat de provincie en steden niet meer wilden opdraaien voor de kosten. Een proef met nachtbussen werd voortijdig gestaakt.

Nachtnet

Volgens de Tilburgse gemeenteraad moet de stad ook in de nacht bereikbaar zijn met het openbaar vervoer en draagt aansluiting op het nachtnet bij aan een goed vestigingsklimaat.

Tilburg hoopt dat ook de andere grote Brabantse steden de mogelijkheden van een terugkeer van de nachttrein willen onderzoeken.

Den Bosch

De gemeenteraad van Den Bosch volgde in de vergadering van donderdagavond het initiatief van de raad in Tilburg. Ook de raadsleden in Den Bosch willen dat de nachttrein terugkeert in Brabant. Ze stemden met ruime meerderheid in met een motie waarin ze het gemeentebestuur hebben gevraagd om de haalbaarheid te onderzoeken.

Bron: ANP

Onderwerpen: ,

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.