Flirt3 Eurobahn van Hengelo naar Bielefeld. Foto: Keolis

Opnieuw problemen met Flirt 3-treinen van Keolis Deutschland

Vervoerder Keolis Deutschland heeft dinsdag uit voorzorg de Flirt 3-treinen met onmiddellijke ingang uit de dienstregeling genomen. Er is een probleem met de kabelverbinding van het elektrische systeem van de batterij, waardoor er risico bestaat op brandschade. De maatregel is ook van invloed op het treinverkeer tussen Hengelo en Bielefeld.

In totaal moeten er elf voertuigen voor veiligheidscontroles terug naar de werkplaats. Keolis gaat samen met fabrikant Stadler de treinen testen en zo nodig repareren. De vervoerder verwacht dat de werkzaamheden op zondag 3 februari klaar zijn, waarna de treinen weer kunnen rijden.

Hengelo – Bielefeld

De uitval van het materieel de komende dagen heeft effect op de lijnen RB 50, RB 61, RB 65 en RB 66. Het gaat treinen die ingezet worden in de concessies Hellweg en Teutoburger Wald. Ook het treinverkeer tussen Nederland en Duitsland heeft er last van, want lijn RB 61 is onderdeel van de concessie Teutoburger Wald en rijdt tussen Hengelo en Bielefeld. De NS meldt dat er geen stoptreinen rijden tussen Oldenzaal en Bad Bentheim door beperkingen in de materieelinzet en dat er bussen worden ingezet tussen Hengelo, Oldenzaal en Bad Bentheim.

De verbinding Hengelo – Bielefeld kampt al sinds de start begin 2018 met problemen. De start liep al vertraging op. Daarna deden zich geregeld storingen voor waardoor de treinen een aantal malen uit dienst gehaald moesten worden. Bij de start deden de problemen zich vooral voor bij het schakelen tussen de verschillende stroomvoorzieningen op de grensovergang van Nederland en Duitsland. In de maanden daarna ging het om storingen aan zowel de stroomvoorziening als aan de treinbeveiligingssystemen. Keolis Duitsland voert de internationale treindiensten uit onder de merknaam Eurobahn.

Lees ook:

Auteur: Yvonne Ton

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.