De 15G trams van treinfabrikant CAF waarmee het GVB gaat rijden

Amsterdamse trams blijven last houden van gevolgen stroomstoring

De Amsterdamse stadsvervoerder GVB kampt al een paar dagen met problemen, waardoor er minder trams kunnen rijden. Dinsdag speelde een stroomstoring de vervoerder parten. Deze storing heeft een defect veroorzaakt in een transformator bij de remise aan de Havenstraat. Daardoor kunnen trams nog steeds maar op halve kracht trams naar buiten worden gestuurd, meldt de GVB.

In de nacht van maandag op dinsdag ontstond in die remise aan de Havenstraat in Amsterdam-Zuid een stroomstoring. Het vervoersbedrijf zette daarop trams uit een andere remise in. Bijna de helft van de trams reed niet.

Halve kracht

Door de kapotte transformator kunnen trams nog steeds maar op halve kracht de remise bij de Havenstraat uit. Het uitrijden duurt daardoor langer en dus rijden er op veel routes minder trams. De transformator blijkt ook nog eens niet te repareren, zodat er een vervangend exemplaar moet komen. Als dat is geïnstalleerd, en alles werkt, dan rijden de trams nog voor het weekend in de ochtend op normaal tempo uit, meldt het vervoerbedrijf GVB, dat excuses aanbiedt. ,,We realiseren ons dat lang wachten met deze kou niet fijn is. En volle trams ook niet.”

Bron: ANP

Onderwerpen: ,

Auteur: Marieke van Gompel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.