Hollandse Hoogte /AP: Tim K. Jensen

Doden en gewonden bij treinongeluk op brug in Denemarken

Bij een ernstig treinongeluk met een passagierstrein in Denemarken zijn woensdagmorgen vroeg zes doden en zestien gewonden gevallen, meldt de Deense politie.

Het ongeluk gebeurde op de Grote Beltbrug, een hangbrug tussen de eilanden Funen en Seeland. De verbinding bestaat uit twee bruggen van elk ruim 6 kilometer lang. Het spoor loopt over een van die beide bruggen en gaat verder via een tunnel. In de trein zaten 131 passagiers en een aantal medewerkers. De passagierstrein moest remmen voor voorwerpen die van een goederentrein afvielen. Deense media melden dat slecht weer en bliksem daarbij een rol speelde. De twee treinen raakten zwaar beschadigd. Er is ook schade aan de bovenleiding.

Onderzoek

De Deense spoorwegmaatschappij DSB laat in een verklaring weten diep getroffen te zijn en mee te leven met de nabestaanden. Er is een noodcentrum ingericht en een speciaal telefoonnummer in het leven geroepen voor familieleden. De politie en een onderzoeksraad doen verder onderzoek naar de toedracht van het ongeluk. Het treinverkeer is stilgelegd. Er is wel beperkt autoverkeer mogelijk.

Auteur: Yvonne Ton

1 reactie op “Doden en gewonden bij treinongeluk op brug in Denemarken”

Ad Vijge|02.01.19|15:11

Het ongeluk gebeurde op het”normale”gedeelte van de Grote Belt verbinding. De Hangbrug is enkel voor auto verkeer, de trein gaat daar met een tunnel onder het water door.

En de trein moest niet enkel remmen voor brokstukken, op foto’s ziet het er naar uit dat er een complete oplegger tegen de voorkant van de trein zit.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.