Deutsche Bahn, trein

Staking ontregelt treinverkeer in Duitsland

Het treinverkeer in Duitsland is maandag ontregeld vanwege een staking van spoorpersoneel. De spoormedewerkers legden het werk maandagochtend van vijf tot negen uur ’s neer. Dit zal volgens Deutsche Bahn de hele dag negatieve gevolgen hebben voor het lokale, regionale en internationale treinverkeer.

“De gevolgen voor het regionaal treinverkeer, zeker in de regio’s Bavaria en Noordrijn-Westfalen, zullen nog de hele dag merkbaar zijn”, meldde Deutsche Bahn maandagochtend. In de onderhoudswerkplaatsen werd er niet volgende de planning aan treinen gesleuteld en in veel gevallen waren treinen en rijdend personeel niet beschikbaar. Daarnaast had de staking invloed op de informatiesystemen voor passagiers, waardoor het niet duidelijk wat voor effect de staking had op het treinverkeer.

Onderhandelingen

De staking werd georganiseerd door vakbond EVG om druk uit te voeren in salarisonderhandelingen met DB. De vakbond stelt dat het spoorbedrijf de onderhandelingstafel afgelopen weekend heeft verlaten. Deutsche Bahn ontkent dit en geeft aan dat ze EVG heeft “verzocht om de gesprekken vanmiddag voort te zetten”.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.