Stint Kids met dak, foto: Stint

Eerste onderzoek: stint kan plotseling versnellen

Bij de stint kan de bekabeling verstoord raken en kan de gashendel afbreken. Hierdoor kan het voertuig plotseling versnellen tot de maximumsnelheid. Dat blijkt uit de eerste bevindingen van een technisch onderzoek van Politie, de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) en het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) naar het dodelijke ongeval op het spoor in Oss vorige week.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. Ook krijgt u €100 korting op het SpoorPro Seminar ‘Elektrisch werken aan het spoor’.

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Jan Pieter Rottier

Jan Pieter Rottier is redacteur van SpoorPro en de vaste redacteur van Verkeersnet, het vakblad voor de mobiliteitsprofessional.

1 reactie op “Eerste onderzoek: stint kan plotseling versnellen”

Frans Appel|08.10.18|12:58

Jeetje, ineens weet iedereen precies wat er aan de Stint mankeert. Als hij werkelijk zo gevaarlijk is, waarom werd er dan gewoon mee gereden ? En al die gebreken treden uiteraard ook allemaal tegelijk op, toch ? Nee, dit is duidelijk een afschuiven van verantwoordelijkheden op de fabrikant. Als ik je een ladder verkoop met loszittende treden, dan is het je eigen verantwoording als je er gebruik van maakt.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Eerste onderzoek: stint kan plotseling versnellen | SpoorPro.nl