In Oss vond een dodelijk ongeluk plaats met een elektrische bakfiets, foto: ProRail

Zwaargewonde slachtoffers ongeval Oss buiten levensgevaar

Het meisje en de begeleidster die vorige week zwaargewond raakten bij het ongeval op een spoorwegovergang in Oss zijn niet langer in levensgevaar. Dat meldt de politie. Het gaat om een 11-jarig meisje en een 32-jarige vrouw uit Heesch. Bij het ongeval kwamen ook vier kinderen om het leven.

De twee slachtoffers liggen nog wel in het ziekenhuis. De politie gaat op een later moment met ze in gesprek. Bij het ongeval botste een sprinter op een elektrische stint, waarin vijf kinderen zaten.

Op dit moment doen diverse partijen uitgebreid onderzoek naar de oorzaak van het ongeluk, waaronder de politie, de Onderzoeksraad voor Veiligheid, de Inspectie Leefomgeving en Transport en ProRail. De politie benadrukt dat er dit moment nog steeds geen conclusies getrokken kunnen worden over de toedracht van het ongeluk.

Steun

Volgens de politie is de familie van de 32-jarige begeleidster erg dankbaar voor alle steun die ze heeft gekregen. “Onze dochter en echtgenote is buiten levensgevaar. Wij willen iedereen bedanken voor de steun en hulp die wij krijgen van familie, vrienden, collega’s, ouders, kinderen, hulpverleners, bekenden en onbekenden. Het is hartverwarmend en het draagt ons in deze moeilijke periode. Onze gedachten gaan tegelijkertijd uit naar de andere gezinnen die hierbij betrokken zijn. Wij wensen hen veel kracht toe.”

Lees ook:

Auteur: Inge Jacobs

Inge is redacteur van SpoorPro en vaste redacteur van OVPro, het vakblad voor OV-professionals.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.