Een voertuig van CleverShuttle naast een trein van Deutsche Bahn

Deutsche Bahn neemt meerderheidsbelang in autodeler CleverShuttle

Deutsche Bahn heeft een meerderheidsbelang verworven in autodeelbedrijf CleverShuttle. De spoorvervoerder wil hiermee treinreizigers een milieuvriendelijke deur-tot-deur-dienst bieden. De chauffeurs van CleverShuttle brengen reizigers met vergelijkbare routes naar de plek van hun bestemming.

De CleverShuttle-autoservice is gebaseerd op een algoritme dat individuele routes van passagiers op een slimme manier aan elkaar koppelt en de snelste route bepaalt, om zo het stadsverkeer te verlichten. De auto’s van het bedrijf hebben een elektrische, waterstof- of hybride aandrijving.

Elektrische voertuigen

Parallel aan het meerderheidsbelang van DB in CleverShuttle, wordt het aanbod van het aantal elektrische voertuigen bij station Leipzig uitgebreid. Daar staan nu 45 elektrische voertuigen klaar voor reizigers die op spoor 1 in het centraal station aankomen. CleverShuttle Leipzig is een joint venture tussen CleverShuttle en de Madsack Media Group.

“CleverShuttle biedt onze klanten een aantrekkelijk mobiliteitsaanbod dat perfect aansluit bij ons aanbod. “Wij zijn overtuigd van het groeipotentieel van dit jonge bedrijf en willen het succesverhaal nu verder samen te schrijven “, zegt Berthold Huber, directeur Passagiersvervoer bij Deutsche Bahn. “Meer mobiliteit en minder verkeer: dit is de enige manier om het verkeer in de vervuilde stedelijke gebieden te veranderen. Daarom investeren wij niet alleen in milieuvriendelijke aandrijvingen, maar ook in de innovatieve technologie die erachter zit.”

Elke maand gebruiken ongeveer 70.000 mensen gebruik van de carpooldienst, dat via een app kan worden geboekt. Naast Leipzig is CleverShuttle al aanwezig in Berlijn, Hamburg, München en Stuttgart. Frankfurt en Dresden volgen dit jaar.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.