Noord/Zuidlijn trekt ruim 72.000 reizigers in eerste week

Meer dan 72.000 reizigers hebben in de eerste week na de start van de dienstregeling gebruikgemaakt van de Noord/Zuidlijn. Dat blijkt uit cijfers van vervoerder GVB over de periode van 23 tot en met 26 juli 2018.

Omdat de start van de Noord/Zuidlijn samenviel met het begin van de zomervakantie reizen er op het moment minder reizigers dan gebruikelijk met het openbaar vervoer. GVB verwacht dan ook dat vanaf september de reizigersaantallen omhoog gaan. Daarnaast duurt het volgens de vervoerder meestal een tijdje voordat reizigers een voorkeursroute hebben. Naar verwachting zullen in 2030 op een gemiddelde werkdag 121.000 forenzen via de Noord/Zuidlijn reizen.

Opening Noord/Zuidlijn

De Noord/Zuidlijn werd op zaterdag 21 juli onder grote belangstelling geopend door burgemeester Femke Halsema en wethouder Verkeer en Vervoer Sharon Dijksma. Met de opening van de nieuwe metrolijn is het mogelijk om in vijftien minuten tussen de stations Noord en Zuid te reizen. De nieuwe lijn heeft een lengte van ongeveer tien kilometer en telt acht stations, waarvan zeven nieuw zijn gebouwd.

De Noord/Zuidlijn loopt pal onder het stationsgebouw van Amsterdam Centraal door. Met de opening van de Noord/Zuidlijn wordt het metrostation van CS het drukste metrostation van Nederland, met meer dan honderdduizend reizigers per dag.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.