In de Eurostar stappen op St Pancras

NS: internationale trein populairder bij vakantiegangers

De internationale trein wordt steeds populairder als vervoermiddel voor vakantiegangers. In juni van dit jaar werd 15 procent meer internationale tickets geboekt ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar. Dat meldt NS International. Het spoorbedrijf verkoopt tickets naar drieduizend buitenlandse bestemmingen.

Londen is de snelste stijger als vakantiebestemming: het aantal verkochte tickets verdubbelde ten opzichte van vorig jaar. Dat heeft alles te maken met het feit dat er twee keer per dag een Eurostar is gaan rijden van en naar de Britse hoofdstad. Londen wordt op afstand gevolgd door Brussel, Frankfurt, Parijs en Berlijn.

Groei aantal internationale treinreizigers

Volgens NS overstijgt de groei de verwachting. Er zijn diverse redenen aan te wijzen waarom reizigers de trein verkiezen boven bijvoorbeeld het vliegtuig. Ze vinden het fijn dat de trein aankomt in hartje stad, terwijl luchthavens daar vaak ver buiten liggen. Ook zijn er geen lange wachttijden met veiligheidscontroles en is de trein beter voor het milieu. Ten slotte heeft de internationale trein een rijtuig met een bar erin.

Bron: ANP

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.