Studie: Brabant onvoldoende voorbereid op vervoer gevaarlijke stoffen

Goederentrein met gevaarlijke stoffen in Breda

De veiligheid langs het spoor van Brabantse gemeenten is in een aantal gevallen niet op orde. Dat blijkt uit een onderzoek dat de provincie Noord-Brabant heeft laten uitvoeren in elf gemeenten, waarbij een verhoogd groepsrisico is bij een incident met gevaarlijke stoffen op het spoor.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. 

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

2 reacties op “Studie: Brabant onvoldoende voorbereid op vervoer gevaarlijke stoffen”

Henk Angenent|09.07.18|19:04

Hysterie. Hoe vaak is de binnenstad van Breda, Tilburg of Eindhoven al van de aardbodem gewist door een exploderende goederentrein? Er zijn jaarlijks 5000 ongelukken met vrachtwagens, ook met gevaarlijke stoffen. Daar horen we nooit iets van. Het is niet mogelijk elk risico uit te sluiten. Hoeveel belastinggeld je er ook tegenaan gooit. Als dat zo doorgaat, kan er binnenkort geen enkele goederentrein meer rijden…

Bart Van Gerven|10.07.18|07:02

Nederlanders zijn een bende bangeschijterds, ze pannikeren al als der een chloor wagen via venlo naar antwerpen moet. Maar als datzelfde chloor via een vrachtwagen door gans nederland moet om in hamburg te geraken hoor je ze niet.
Met de treinramp in belgië is de brandweer van de BASF in gang geschoten, welke hulplijn hebben de nederlanders ?

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Studie: Brabant onvoldoende voorbereid op vervoer gevaarlijke stoffen | SpoorPro.nl

Studie: Brabant onvoldoende voorbereid op vervoer gevaarlijke stoffen

Goederentrein met gevaarlijke stoffen in Breda

De veiligheid langs het spoor van Brabantse gemeenten is in een aantal gevallen niet op orde. Dat blijkt uit een onderzoek dat de provincie Noord-Brabant heeft laten uitvoeren in elf gemeenten, waarbij een verhoogd groepsrisico is bij een incident met gevaarlijke stoffen op het spoor.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. 

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

2 reacties op “Studie: Brabant onvoldoende voorbereid op vervoer gevaarlijke stoffen”

Henk Angenent|09.07.18|19:04

Hysterie. Hoe vaak is de binnenstad van Breda, Tilburg of Eindhoven al van de aardbodem gewist door een exploderende goederentrein? Er zijn jaarlijks 5000 ongelukken met vrachtwagens, ook met gevaarlijke stoffen. Daar horen we nooit iets van. Het is niet mogelijk elk risico uit te sluiten. Hoeveel belastinggeld je er ook tegenaan gooit. Als dat zo doorgaat, kan er binnenkort geen enkele goederentrein meer rijden…

Bart Van Gerven|10.07.18|07:02

Nederlanders zijn een bende bangeschijterds, ze pannikeren al als der een chloor wagen via venlo naar antwerpen moet. Maar als datzelfde chloor via een vrachtwagen door gans nederland moet om in hamburg te geraken hoor je ze niet.
Met de treinramp in belgië is de brandweer van de BASF in gang geschoten, welke hulplijn hebben de nederlanders ?

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.