Trein ontspoort in het noordwesten van Turkije. Hakan Mehmet Sahin / Anadolu Agency

24 doden bij treinontsporing Turkije

Bij een treinongeluk door een aardverschuiving in het noordwesten van Turkije zijn zondag zeker 24 mensen om het leven gekomen. 73 passagiers raakten gewond. Dat melden verschillende media.

Zondag ontspoorde de trein bij de stad Çorlu in de provincie Tekirdağ, in het westen van het land. Vijf van de zes wagons liepen uit de rails. De vermoedelijke oorzaak is een aardverschuiving als gevolg van zware regenval. Turkse autoriteiten denken dat het spoor daardoor verschoof.

Modder

Er zaten op het moment van het ongeval 362 reizigers en zes medewerkers in de trein. De trein was op weg naar Istanbul vanuit de stad Edirne. Deze stad ligt bij de grens met Griekenland. De locatie van het ongeluk was lastig te bereiken door hulpdiensten, omdat de omgeving modderig is door regenval. Omwonenden reden met tractors naar het ongeluk om gewonden te vervoeren. Er gingen helikopters ter plaatse. De Turkse president Recep Tayyip Erdogan beloofde een grondig onderzoek naar het ongeval.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Carlijn Kruidhof

Carlijn Kruidhof is redacteur bij SpoorPro, RailTech en RailFreight. Ze schrijft ook voor de andere vakbladen van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.