Nieuwe Traxx locomotief Bombardier

Bombardier onthult nieuwe Traxx MS3-locomotief

Bombardier Transportation heeft woensdag de nieuwe Traxx MS3-locomotief onthuld in het Duitse Kassel. De nieuwe locomotieven zijn bedoeld om goederentreinen voort te trekken.

De Traxx 3-locomotieven zijn beschikbaar in versies die geschikt zijn voor wisselspanning (AC) of gelijkspanning (DC). De nieuwe MS3-locomotief kan onder 15 kV en 25 kV wisselspanning en 1,5 en 3 kV gelijkspanning rijden. Hierdoor kan het voertuig op vrijwel alle Europese sporen rijden. De MS3 is volgens Bombardier de enige locomotief met een ‘last mile’-functie. Hiermee kan de loc niet-geëlektrificeerde sporen overbruggen, die vaak te vinden zijn in havens of goederenterminals.

Big data en IoT

De elektrische locomotief is energie-efficiënt en kan meer gewicht trekken dan vergelijkbare locomotieven, zegt Bombardier. Tevens is de Traxx 3-familie uitgerust met nieuwe digitale technologieën op het gebied van (preventief) onderhoud. De locs maken bijvoorbeeld gebruik van big data en Internet of Things om de staat van het voertuig in realtime te controleren en eventueel onderhoud te voorspellen.

Goederenvervoerder TX Logistik heeft veertig MS3-locomotieven besteld, met de optie om tien extra locomotieven aan te schaffen. SNCF-zusteronderneming Akiem heeft tien locs besteld. Volgens Bombardier zijn er in totaal meer dan 2200 Traxx-locomotieven verkocht wereldwijd.

Onderwerpen: , ,

Auteur: Carlijn Kruidhof

Carlijn Kruidhof is redacteur bij SpoorPro, RailTech en RailFreight. Ze schrijft ook voor de andere vakbladen van ProMedia Group.

2 reacties op “Bombardier onthult nieuwe Traxx MS3-locomotief”

Frans Appel|12.07.18|12:00

WoW!, echt een hele verbetering tov 1100’s en 1300’s. Graag interieurfoto’s, zogauw jullie die hebben aub.

Arco Sierts|19.07.18|12:08

Enig relevante vraag: is ie softwarematig net zo notoir onbetrouwbaar als z’n multi-systeem-voorganger, of is het lek nu eindelijk boven water?

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Bombardier onthult nieuwe Traxx MS3-locomotief | SpoorPro.nl
Nieuwe Traxx locomotief Bombardier

Bombardier onthult nieuwe Traxx MS3-locomotief

Bombardier Transportation heeft woensdag de nieuwe Traxx MS3-locomotief onthuld in het Duitse Kassel. De nieuwe locomotieven zijn bedoeld om goederentreinen voort te trekken.

De Traxx 3-locomotieven zijn beschikbaar in versies die geschikt zijn voor wisselspanning (AC) of gelijkspanning (DC). De nieuwe MS3-locomotief kan onder 15 kV en 25 kV wisselspanning en 1,5 en 3 kV gelijkspanning rijden. Hierdoor kan het voertuig op vrijwel alle Europese sporen rijden. De MS3 is volgens Bombardier de enige locomotief met een ‘last mile’-functie. Hiermee kan de loc niet-geëlektrificeerde sporen overbruggen, die vaak te vinden zijn in havens of goederenterminals.

Big data en IoT

De elektrische locomotief is energie-efficiënt en kan meer gewicht trekken dan vergelijkbare locomotieven, zegt Bombardier. Tevens is de Traxx 3-familie uitgerust met nieuwe digitale technologieën op het gebied van (preventief) onderhoud. De locs maken bijvoorbeeld gebruik van big data en Internet of Things om de staat van het voertuig in realtime te controleren en eventueel onderhoud te voorspellen.

Goederenvervoerder TX Logistik heeft veertig MS3-locomotieven besteld, met de optie om tien extra locomotieven aan te schaffen. SNCF-zusteronderneming Akiem heeft tien locs besteld. Volgens Bombardier zijn er in totaal meer dan 2200 Traxx-locomotieven verkocht wereldwijd.

Onderwerpen: , ,

Auteur: Carlijn Kruidhof

Carlijn Kruidhof is redacteur bij SpoorPro, RailTech en RailFreight. Ze schrijft ook voor de andere vakbladen van ProMedia Group.

2 reacties op “Bombardier onthult nieuwe Traxx MS3-locomotief”

Frans Appel|12.07.18|12:00

WoW!, echt een hele verbetering tov 1100’s en 1300’s. Graag interieurfoto’s, zogauw jullie die hebben aub.

Arco Sierts|19.07.18|12:08

Enig relevante vraag: is ie softwarematig net zo notoir onbetrouwbaar als z’n multi-systeem-voorganger, of is het lek nu eindelijk boven water?

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.