Een reiziger stapt in een ICE-trein op station Arnhem, foto: ProRail

18-jarigen mogen deze zomer gratis per trein door EU reizen

Vijtienduizend 18-jarigen krijgen de kans om deze zomer gratis door Europa te reizen met de trein. DiscoverEU is een initiatief van de Europese Unie om de diversiteit van Europa beter te begrijpen en kennis te maken met de culturele rijkdom.

De reis gaat meestal per trein, maar de jongeren kunnen ook gebruikmaken van bussen en veerboten. In uitzonderlijke gevallen en wanneer er geen ander vervoersmiddel beschikbaar is, mogen ze ook per vliegtuig reizen.

Deelname

Voorwaarde om kans te maken is dat jongeren op 1 juli van dit jaar 18 jaar oud zijn, de Europese nationaliteit hebben, kunnen vertrekken tussen 9 juli en 30 september en van plan zijn om één tot dertig dagen op reis te gaan. De jongeren bezoeken maximaal vier landen en worden ambassadeur van DiscoverEU. Ze kunnen zich individueel of in een groep van maximaal vijf personen aanmelden.

Aanmelden voor het reisticket kan tussen 12 juni en 26 juni. Jongeren worden gevraagd om hun persoonsgegevens achter te laten en vijf vragen over het ‘Europees jaar van het cultureel erfgoed 2018’ en de jongereninitiatieven van de EU beantwoorden.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.