Polizeiwagen Duitsland. Wikicommons.

Treindienstleider aangehouden voor treinongeluk Beieren

Een 24-jarige treindienstleider is dinsdag aangehouden wegens een dodelijk treinongeluk in Aichach in de Duitse deelstaat Beieren. Hij wordt ervan verdacht verkeerd te hebben gehandeld waardoor maandagavond een goederentrein en een passagierstrein op elkaar botsten. Bij het ongeluk kwamen twee mensen om het leven en raakten veertien mensen gewond. Duitse media melden dat de treindienstleider na verhoor voorwaardelijk is vrijgelaten.

Een eerste onderzoek wijst uit dat menselijk falen de oorzaak is van het ongeluk en niet een technisch defect. De treindienstleider wordt verdacht van dood door schuld.

Stilstaande goederentrein

Bij het treinongeluk reed een passagierstrein in op een stilstaande goederentrein. Dat gebeurde op een paar honderd meter afstand van station Aichach. Op dat moment waren er ongeveer twintig mensen aan boord. De 37-jarige machinist van de passagierstrein en een 73-jarige reiziger kwamen om het leven. Veertien mensen raakten gewond, waarvan drie zwaargewond. Het ongeluk gebeurde op de spoorlijn tussen Ingolstadt-Augsburg.

Update: 9.43 uur

Lees ook:

Doden en gewonden bij treinongeluk Beieren

Onderwerpen: , ,

Auteur: Carlijn Kruidhof

Carlijn Kruidhof is redacteur bij SpoorPro, RailTech en RailFreight. Ze schrijft ook voor de andere vakbladen van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.