Lancering nieuwe spoordiensten tussen Europa en China

C.H. Robinson gaat starten met een spoordienst tussen Europa en China. De nieuwe dienst verbindt acht afgifteterminals in China met acht bestemmingen in Europa. Dat maakte de onderneming dinsdag bekend. CJ Logistics lanceerde vorige week ook een multimodale transportservice tussen Europa en China.

Een goederentrein heeft volgens C.H. Robinson ongeveer achttien tot twintig dagen nodig voor de reis tussen de terminals in Zhengzhou, Zushou, Wuhan, Yiwu, Xiamen, Shenzen, Guangzhou en Chongqing in China, naar de steden Melaszewicze, Hamburg, Duisburg, Milaan, Tilburg, Lyon en Parijs in Europa en Barking in het Verenigd Koninkrijk.

Spoorverbinding

“De nieuwe spoorverbinding is een toevoeging aan onze lucht- en zeevrachtdiensten, waardoor klanten ultieme flexibiliteit krijgen. Hiermee kunnen we vracht twee keer sneller dan zeevracht leveren, en goedkoper ten opzichte luchtvracht”, zegt Mike Short, president Global Forwarding bij C.H. Robinson.

Met de nieuwe routes krijgen klanten volgens C.H. Robinson een ‘duurzamere service en bredere dekking’. De vervoerder biedt lege container pick-up aan, ophalen bij fabrieken, douaneformaliteiten bij vertrek, douane-afhandeling en verdere distributie in Europa via intermodale diensten. Beschikbare opties zijn volledige bloktreinen, enkele of meerdere containers, LCL-verzending en afwijkende vracht.

Ivo Aris, vice-president van C.H. Robinson Europe Global Forwarding: “Tot voor kort werd een groot deel van de containerzendingen van China naar Europa over zee geleverd. Door deze spoordienst aan ons portfolio toe te voegen concurreren we niet met zee- of luchtvracht, maar breiden we onze diensten juist verder uit.”

Multimodale transportservice

Vorige week maakte CJ Logistics bekend een multimodale transportservice te starten tussen Europa en China onder de naam ‘EABS’ (Eurasia Bridge Service), waarbij het gebruikmaakt van TCR (Trans China Railway).

CJ Logistics verzorgt diensten op de route via Chengdu in China, Lodz in Polen, Nuremberg in Duitsland en Tilburg in Nederland. Het bedrijf verzorgt ook het natransport met vrachtwagens als de eindbestemming binnen vierhonderd kilometer is.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.