Treinbotsing Beieren Duitsland

Doden en gewonden bij treinongeluk Beieren

Bij een treinongeluk in Aichach in de Duitse deelstaat Beieren zijn maandagavond twee doden gevallen. Ook zijn er veertien mensen gewond geraakt. Drie van hen zijn zwaargewond. Het ongeluk gebeurde op de spoorlijn tussen Ingolstadt-Augsburg. Dat melden Duitse media. De oorzaak van het ongeluk is nog onbekend. 

Een regionale passagierstrein van Bayerische Regiobahn (BRB) reed om 21.20 uur een paar honderd meter van het station van Aichach vandaan in op een stilstaande goederentrein. De politie meldt dat er op dit moment ongeveer twintig reizigers aan boord van de trein waren. Hoe snel de trein reed is niet bekend. De machinist van de passagierstrein en een reiziger zijn omgekomen. Het ongeluk gebeurde bij Aichach in Duitsland, zo’n 70 kilometer noordwesten van München.

Spoorwegovergang

Eerder die dag vond ook een ander treinongeluk met dodelijke afloop plaats in Beieren. In de plaats Seeshaupt werd rond half 3 ’s middags een auto op een onbeveiligde spoorwegovergang gegrepen door een trein. De auto werd honderden meters meegesleept. De bestuurder en een passagier overleefden het ongeluk niet. Eén passagier van de trein raakte lichtgewond.

Update: Verkeersleider aangehouden voor treinongeluk Beieren

Auteur: Carlijn Kruidhof

Carlijn Kruidhof is redacteur bij SpoorPro, RailTech en RailFreight. Ze schrijft ook voor de andere vakbladen van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.