Station, Rotterdam Centraal, reizigers, perron, treinen, NS

NS doet aangifte tegen voetbalsupporters die treinen vernielden

NS doet aangifte tegen de voetbalsupporters die zondag coupés in twee treinen hebben vernield. De spoorvervoerder heeft camerabeelden van de vernielingen ter beschikking gesteld aan de politie. De treinen waren op weg naar Rotterdam Centraal voor de bekerfinale tussen Feyenoord en AZ. Beide treinen konden niet verder rijden. 

In een intercity van Groningen naar Rotterdam werd een rookbom gegooid. Een andere trein die uit Vlissingen kwam, werd van binnen vernield. De politie is naar station Rotterdam Centraal gegaan en heeft ter plekke mensen uit de trein gehaald en gefouilleerd.

Aanhoudingen

Onder andere de verlichting en treinstoelen moesten het ontgelden en er werd meerdere malen onterecht aan de noodrem getrokken. Ook na de finale werden vernielingen aangericht in treinen en was er onrust op verschillende stations. De politie heeft meer dan twintig mensen op het station en in de trein aangehouden.

NS maakte vorige week bekend dat als de vandalen bekend zijn, dat zij de rekening van de vernieling krijgen. Zeshonderd vandalen kregen in de afgelopen vijf jaar een rekening, met een totaal bedrag van 5,6 miljoen euro. Volgens de spoorvervoerder worden de rekeningen in 85 procent van de gevallen terugbetaald.

Lees ook:

ProRail boos over door voetbalfans gesloopte treinen

Onderwerpen: ,

Auteur: Carlijn Kruidhof

Carlijn Kruidhof is redacteur bij SpoorPro, RailTech en RailFreight. Ze schrijft ook voor de andere vakbladen van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.