Verlaten Eurostar 3018

Franse vlogger ontdekt verlaten Eurostartrein

Een Franse vlogger heeft een verlaten Eurostartrein ontdekt op een tracé bij de Franse stad Valenciennes. De trein staat ongeveer tien kilometer van de Belgische grens op het spoor. Volgens Eurostar staat de trein daar geparkeerd totdat deze gesloopt wordt.

De trein is dertien rijtuigen en twee buffetrijtuigen lang. Het gaat om een Trans-Manche Super Train, ook wel British Rail Class 373 genoemd. Dit type hogesnelheidstrein reed tussen 1994 en 2014 tussen Brussel, Parijs en Londen. Het is daarom mogelijk dat de trein al vier jaar verlaten op het spoor staat. Sommige delen van de trein zijn nog bijna volledig intact. In het filmpje is te zien hoe de vlogger op de bok zit en in de machinekamer terechtkomt. In een van de coupés liggen zelfs nog tijdschriften op de uitgeklapte tafeltjes.

Hergebruik

“Het is schandalig dat dit hier zo wordt achtergelaten. Er zijn nog veel onderdelen die hergebruikt kunnen worden”, zegt de Franse vlogger AdcaZz. De vlogger is een zogeheten ‘urban explorer’, iemand die op zoek gaat naar achtergelaten plekjes zoals huizen, dorpen of zelfs pretparken. De video is ondertussen vijftien miljoen keer bekeken.

Auteur: Carlijn Kruidhof

Carlijn Kruidhof is redacteur bij SpoorPro, RailTech en RailFreight. Ze schrijft ook voor de andere vakbladen van ProMedia Group.

3 reacties op “Franse vlogger ontdekt verlaten Eurostartrein”

John rdam|15.03.18|13:51

Te zien aan de behandeling door alle graffiti-artiesten is deze vlogger erg laat met zijn ‘ontdekking’. En waarom is het schandalig? Uit afgeschreven treinen van 25 jaar oud is meestal weinig bruikbaars te halen voor hergebruik. Verantwoord recyclen levert meer op. En waarom is het een ‘ontdekking’ dat sloopmaterieel ergens staat alvorens het gesloopt wordt? Op autosloperijen kun je autowrakken ‘ontdekken’. Kortom: non-nieuws.

Rian van der Borgt|15.03.18|14:27

Deze trein wordt volgens mij gemiddeld 1x per jaar “ontdekt”…

John rdam|15.03.18|15:57

Volgens Google sattelite staat er 3 sporen daarnaast ook nog een halve Eurostar, zal ook wel ‘wachten op sloop’ zijn.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.