Hardt maakt bekend 1,25 miljoen euro te hebben ingezameld voor de ontwikkeling van een Hyperloop-testtraject

Hardt haalt 1,25 miljoen euro op voor ontwikkeling Hyperloop

De Nederlandse start-up Hardt heeft in een nieuwe financieringsronde een bedrag van 1,25 miljoen euro opgehaald voor de verdere ontwikkeling van het mobiliteitsconcept Hyperloop. In een Hyperloop kunnen personen en goederen met een snelheid van meer dan duizend kilometer per uur door buizen met zeer weinig luchtweerstand reizen.

Het bedrijf werkt op dit moment met de Nederlandse overheid en diverse bedrijven samen aan het ontwikkelen van een testtraject in de provincie Flevoland. In december vorig jaar nam de Tweede Kamer een motie aan waarin werd verzocht om in samenwerking met een aantal partijen de financiering van deze testfaciliteit  te onderzoeken.

Volgens Hardt zal de Randstad met een hyperloop-netwerk vanuit alle uithoeken van het land in minder dan een half uur te bereiken zijn. Hardt is voortgekomen uit het Delftse studententeam dat vorig jaar de hyperloopcompetitie van Elon Musk won.

Investeringsronde

Directeur Tim Houter van Hardt is blij met de nieuwe investeringsronde, maar geeft aan dat er nog veel moet gebeuren. “Ons doel is om ’s werelds eerste Hyperloop-testfaciliteit voor hoge snelheden te bouwen. We kunnen dat echter niet alleen. Daarom roepen we toptalenten, potentiële investeerders en het bedrijfsleven op om zich bij ons aan te sluiten.” Aannemer BAM, vervoerder NS en het regionale investeringsfonds UNIIQ sloten zich al in een vroeg stadium aan bij de Hyperloop-ontwikkelaar en toonden zich bereid om te investeren.

TNO schetste eerder in het rapport ‘Hyperloop in the Netherlands’ een positief beeld over de maatschappelijke en economische waarde van een hyperloop-testfaciliteit in bijvoorbeeld Flevoland. De verwachting is dat een testfaciliteit met een lengte van 5 kilometer ongeveer 120 miljoen euro kost.

Lees ook:

Onderwerpen: , ,

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.