Storm update: Treinverkeer komt nog niet op gang

Het treinverkeer ligt nog altijd stil. ProRail en de NS kunnen niet zeggen tot hoe laat deze situatie nog aanhoudt, maar hopen in de loop van de avond weer te kunnen gaan rijden.

De storm is voorbij en KNMI geeft code groen af, maar de omvang van de totale schade begint nu pas duidelijk te worden. Nadat de wind grotendeels was gaan liggen, konden de reparatiewerkzaamheden beginnen, maar het treinverkeer komt voorlopig nog niet op gang. De vervoerder raadt aan om de website van de NS in de gaten te houden voor het laatste nieuws, de reisplanner is niet actueel. Ook het internationale treinverkeer heeft overlast van de storm: de Thalys rijdt vandaag niet meer.

Schade

ProRail meldt dat er veel schade is. “De storm heeft veel schade aan spoor en bovenleidingen veroorzaakt. Er zijn bomen en andere voorwerpen op het spoor terechtgekomen. Ook op verschillende stations is sprake van fikse schade.” De spoorbeheerder is nog altijd bezig met het inventariseren van de totale schade.

Marjan Rintel van de NS zegt tegenover de NOS dat er in ieder geval 18 bovenleidingen zijn geknapt en dertig bomen op het spoor liggen. “We kunnen op dit moment nog geen opstartplan maken. We moeten eerst in beeld hebben hoeveel schade er is.” De NS adviseert daarom om alternatief vervoer te zoeken.

Duitsland

Ondertussen maakt Duitsland zich op voor de storm. Deutsche Bahn heeft het treinverkeer stilgelegd. Treinen die nog onderweg zijn, rijden door naar het dichtstbijzijnde station.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Onderwerpen: , ,

Auteur: Carlijn Kruidhof

Carlijn Kruidhof is redacteur bij SpoorPro, RailTech en RailFreight. Ze schrijft ook voor de andere vakbladen van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.