Boom op het spoor door storm, foto: ProRail

Storm update: NS legt al het treinverkeer stil

De NS heeft donderdagochtend al het treinverkeer stilgelegd in verband met de veiligheid van reizigers en personeel. Het KNMI heeft code rood afgegeven.

De NS zegt dat het geen andere keus heeft dan alle treindiensten te staken. “De storm zorgt voor veel storingen en schade aan spoor en bovenleidingen. Er komen bomen en andere voorwerpen op het spoor en op treinen terecht. Ook op verschillende stations hebben we te maken met stormschade,” meldt de NS. Zo waaide er bij Alphen aan de Rijn een trampoline op het spoor. Treinen die nog op het spoor staan, rijden door naar het eerstvolgende station.

Tekst loopt door onder tweet

Volgens de vervoerder kan het nog even gaan duren voordat het treinverkeer weer op gang komt. Na de storm wordt eerst de schade bekeken en hersteld. De NS raadt reizigers aan om de berichtgeving in de gaten te houden.

Extra storingsploegen

“Met een dergelijke storm komt de veiligheid van reizigers en spoormedewerkers in het geding in grote delen van het land,” zegt ProRail. De spoorbeheerder meldt dat er extra storingsploegen en hulplocomotieven klaarstaan om ingezet te worden zodra de storm in kracht afneemt. Een woordvoerder zegt dat er ‘enorm’ veel schade is gemeld.

Tekst loopt door onder tweets

Ook ProRail benadrukt dat de treindienst niet direct zoals gebruikelijk kan gaan rijden zodra de storm gaat liggen, omdat treinen niet op de juiste plek staan en alle schade eerst moet worden opgelost. Wegens de code rood zijn ook de vluchten op Schiphol gestaakt. Rijkswaterstaat raadt af om de weg op te gaan.

Lees ook:

Donderdag minder treinen vanwege storm, kapotte bovenleiding bij Leiden

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Carlijn Kruidhof

Carlijn Kruidhof is redacteur bij SpoorPro, RailTech en RailFreight. Ze schrijft ook voor de andere vakbladen van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Storm update: NS legt al het treinverkeer stil | SpoorPro.nl
Boom op het spoor door storm, foto: ProRail

Storm update: NS legt al het treinverkeer stil

De NS heeft donderdagochtend al het treinverkeer stilgelegd in verband met de veiligheid van reizigers en personeel. Het KNMI heeft code rood afgegeven.

De NS zegt dat het geen andere keus heeft dan alle treindiensten te staken. “De storm zorgt voor veel storingen en schade aan spoor en bovenleidingen. Er komen bomen en andere voorwerpen op het spoor en op treinen terecht. Ook op verschillende stations hebben we te maken met stormschade,” meldt de NS. Zo waaide er bij Alphen aan de Rijn een trampoline op het spoor. Treinen die nog op het spoor staan, rijden door naar het eerstvolgende station.

Tekst loopt door onder tweet

Volgens de vervoerder kan het nog even gaan duren voordat het treinverkeer weer op gang komt. Na de storm wordt eerst de schade bekeken en hersteld. De NS raadt reizigers aan om de berichtgeving in de gaten te houden.

Extra storingsploegen

“Met een dergelijke storm komt de veiligheid van reizigers en spoormedewerkers in het geding in grote delen van het land,” zegt ProRail. De spoorbeheerder meldt dat er extra storingsploegen en hulplocomotieven klaarstaan om ingezet te worden zodra de storm in kracht afneemt. Een woordvoerder zegt dat er ‘enorm’ veel schade is gemeld.

Tekst loopt door onder tweets

Ook ProRail benadrukt dat de treindienst niet direct zoals gebruikelijk kan gaan rijden zodra de storm gaat liggen, omdat treinen niet op de juiste plek staan en alle schade eerst moet worden opgelost. Wegens de code rood zijn ook de vluchten op Schiphol gestaakt. Rijkswaterstaat raadt af om de weg op te gaan.

Lees ook:

Donderdag minder treinen vanwege storm, kapotte bovenleiding bij Leiden

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Carlijn Kruidhof

Carlijn Kruidhof is redacteur bij SpoorPro, RailTech en RailFreight. Ze schrijft ook voor de andere vakbladen van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.