Een Flirt-trein van Keolis tussen Hengelo en Bielefeld, foto: Gertjan Stamer

Keolis: voorlopig geen treinen tussen Hengelo en Bielefeld

Er rijden voorlopig geen stoptreinen tussen Hengelo en het Duitse Bielefeld. Dat heeft Keolis Deutschland maandag bekendgemaakt. De acht nieuwe Flirt 3-treinen kunnen niet rijden op het Nederlandse deel van de verbinding, omdat er problemen zijn met het omschakelen naar de Nederlandse bovenleidingsspanning. De nieuwe treinen kampten zondag bij aanvang van de dienstregeling al met technische problemen.

Tussen Hengelo en Bad Bentheim worden op werkdagen 34 vervangende bussen in beide richtingen ingezet. Vanaf Bad Bentheim kunnen passagiers verder reizen met de nieuwe treinen.

Internationale treindiensten

Keolis Duitsland voert de internationale treindiensten onder de merknaam Eurobahn uit. Tijdens de testritten hadden de treinen ook al problemen met het omschakelen naar de Nederlandse bovenleidingsspanning. Keolis zette zondag bij aanvang van de dienstregeling uit voorzorg een vervangende bus stand-by op de route tussen Bad Bentheim en Hengelo.

Volgens Keolis verergerde het probleem zich zondag en maandag en werd “de geplande operatie in het buurland verhinderd”. Van de 30 ritten tussen Bad Bentheim en Hengelo moesten er zondag maar liefst 22 worden vervangen door bussen. Omdat de problemen maandag aanhielden, besloot de spoorvervoerder om de treinen voorlopig niet meer in te zetten op het Nederlandse spoor.

Keolis werkt samen met Stadler om het probleem op te lossen. Dit valt volgens de vervoerder binnen de garantietermijn die met de treinfabrikant is afgesproken. Het is nog onbekend wanneer de treinen hun weg naar Hengelo kunnen vervolgen.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Keolis: voorlopig geen treinen tussen Hengelo en Bielefeld | SpoorPro.nl
Een Flirt-trein van Keolis tussen Hengelo en Bielefeld, foto: Gertjan Stamer

Keolis: voorlopig geen treinen tussen Hengelo en Bielefeld

Er rijden voorlopig geen stoptreinen tussen Hengelo en het Duitse Bielefeld. Dat heeft Keolis Deutschland maandag bekendgemaakt. De acht nieuwe Flirt 3-treinen kunnen niet rijden op het Nederlandse deel van de verbinding, omdat er problemen zijn met het omschakelen naar de Nederlandse bovenleidingsspanning. De nieuwe treinen kampten zondag bij aanvang van de dienstregeling al met technische problemen.

Tussen Hengelo en Bad Bentheim worden op werkdagen 34 vervangende bussen in beide richtingen ingezet. Vanaf Bad Bentheim kunnen passagiers verder reizen met de nieuwe treinen.

Internationale treindiensten

Keolis Duitsland voert de internationale treindiensten onder de merknaam Eurobahn uit. Tijdens de testritten hadden de treinen ook al problemen met het omschakelen naar de Nederlandse bovenleidingsspanning. Keolis zette zondag bij aanvang van de dienstregeling uit voorzorg een vervangende bus stand-by op de route tussen Bad Bentheim en Hengelo.

Volgens Keolis verergerde het probleem zich zondag en maandag en werd “de geplande operatie in het buurland verhinderd”. Van de 30 ritten tussen Bad Bentheim en Hengelo moesten er zondag maar liefst 22 worden vervangen door bussen. Omdat de problemen maandag aanhielden, besloot de spoorvervoerder om de treinen voorlopig niet meer in te zetten op het Nederlandse spoor.

Keolis werkt samen met Stadler om het probleem op te lossen. Dit valt volgens de vervoerder binnen de garantietermijn die met de treinfabrikant is afgesproken. Het is nog onbekend wanneer de treinen hun weg naar Hengelo kunnen vervolgen.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.