Bombardier wint contract voor 32 dubbeldekstreinen

Treinbouwer Bombardier heeft net voor de jaarwisseling een order ontvangen om 32 OMNEO-dubbeldekstreinen te leveren aan de Franse spoorwegmaatschappij SNCF. Deze treinen zullen gaan rijden in de regio Centre-Val de Loire. Deze bestelling is onderdeel van een contract dat in 2010 is getekend door Bombardier en SNCF.

In dit contract, waarmee een bedrag van 375 miljoen euro gemoeid is, hebben de partijen afgesproken dat Bombardier tot wel 860 dubbeldekstreinen levert aan de Franse spoorwegen. Deze dertig treinen zullen worden ingezet op enkele drukbezette lijnen, namelijk Parijs-Orléans-Tours, Parijs-Bourges en Parijs-Montargis-Nevers. De eerste treinen zullen geleverd worden in 2020 en de laatste in 2022.

Intercity-reizen

De OMNEO Premium-treinen zijn speciaal ontwikkeld voor lange intercity-reizen en hebben een maximumsnelheid van 200 kilometer per uur. De treinen zijn 110 meter lang en hebben 373 zitplaatsen. De treinen krijgen bovendien een nieuw interieur, dat gemaakt is om reizigers een comfortabele reis te bieden gedurende de lange tijd die ze in de trein zitten. Ook zijn ze uitgerust met wifi en stopcontacten.

Op dit moment rijden er al ruim 370 treinen van het type OMNEO/Regio 2N treinen in verschillende Franse regio’s. Daarbij gaat het niet alleen om intercity’s, maar ook om dubbeldekstreinen voor stedelijk of regionaal treinvervoer. “Deze bestelling voor Centre-Val de Loire bevestigt de vraag naar ruime, moderne en comfortabele treinen voor intercity-reizen”, aldus Laurent Bouyer, de directeur van Bombardier Transport France.

Auteur: Inge Jacobs

Inge is redacteur van SpoorPro en vaste redacteur van OVPro, het vakblad voor OV-professionals.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Bombardier wint contract voor 32 dubbeldekstreinen | SpoorPro.nl

Bombardier wint contract voor 32 dubbeldekstreinen

Treinbouwer Bombardier heeft net voor de jaarwisseling een order ontvangen om 32 OMNEO-dubbeldekstreinen te leveren aan de Franse spoorwegmaatschappij SNCF. Deze treinen zullen gaan rijden in de regio Centre-Val de Loire. Deze bestelling is onderdeel van een contract dat in 2010 is getekend door Bombardier en SNCF.

In dit contract, waarmee een bedrag van 375 miljoen euro gemoeid is, hebben de partijen afgesproken dat Bombardier tot wel 860 dubbeldekstreinen levert aan de Franse spoorwegen. Deze dertig treinen zullen worden ingezet op enkele drukbezette lijnen, namelijk Parijs-Orléans-Tours, Parijs-Bourges en Parijs-Montargis-Nevers. De eerste treinen zullen geleverd worden in 2020 en de laatste in 2022.

Intercity-reizen

De OMNEO Premium-treinen zijn speciaal ontwikkeld voor lange intercity-reizen en hebben een maximumsnelheid van 200 kilometer per uur. De treinen zijn 110 meter lang en hebben 373 zitplaatsen. De treinen krijgen bovendien een nieuw interieur, dat gemaakt is om reizigers een comfortabele reis te bieden gedurende de lange tijd die ze in de trein zitten. Ook zijn ze uitgerust met wifi en stopcontacten.

Op dit moment rijden er al ruim 370 treinen van het type OMNEO/Regio 2N treinen in verschillende Franse regio’s. Daarbij gaat het niet alleen om intercity’s, maar ook om dubbeldekstreinen voor stedelijk of regionaal treinvervoer. “Deze bestelling voor Centre-Val de Loire bevestigt de vraag naar ruime, moderne en comfortabele treinen voor intercity-reizen”, aldus Laurent Bouyer, de directeur van Bombardier Transport France.

Auteur: Inge Jacobs

Inge is redacteur van SpoorPro en vaste redacteur van OVPro, het vakblad voor OV-professionals.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.