Trein ontspoort en valt op snelweg, foto: Hollandse Hoogte

Trein die op snelweg belandde in VS reed te hard door bocht

De passagierstrein van Amtrak die maandag ongeveer 80 kilometer ten zuidwesten van Seattle ontspoorde en op een snelweg terechtkwam, reed veel te hard door een bocht. Dat meldt de National Transportation Safety Board, de Amerikaanse transportveiligheidsraad (NTSB). Bij het ongeluk kwamen zeker drie mensen om het leven en raakten ruim honderd mensen gewond.

De trein vloog uit de bocht vanwege de hoge snelheid en dertien van de veertien rijtuigen ontspoorden. Een deel van de rijtuigen stortten van de brug en kwamen op een drukke snelweg terecht. Vijf auto’s en twee vrachtwagens botsten vervolgens op de rijtuigen, waardoor een enorme ravage ontstond op de snelweg. The Seattle Times meldt dat de trein volgens NTSB in de bocht maximaal vijftig kilometer per uur had mogen rijden. Ten tijde van het ongeluk reed het voertuig bijna 120 kilometer per uur.

Ongeluk

Begin juli was er ook een ongeluk op hetzelfde spoortraject. Uit onderzoek bleek dat de oorzaak een te hoge snelheid was en verouderd treinmaterieel. De Amerikaanse president Trump zegt naar aanleiding van het ongeluk dat het hoognodig is om te investeren in de spoorinfrastructuur in Amerika.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.