Treinstation Tilburg Universiteit sneeuw winterweer

Sneeuw zorgde ook dinsdag voor vertraging op het spoor

De sneeuwval van de afgelopen dagen zorgde ook dinsdag nog voor vertragingen op het spoor. NS reed dinsdag weer volgens de normale dienstregeling, maar er vielen wel treinen uit. Tussen Utrecht Centraal en Den Bosch reden er minder Sprinters door de weersomstandigheden. Deze problemen duurden de hele ochtend.

Tussen Amsterdam Sloterdijk en Uitgeest reden er minder Sprinters door beperkingen in de materieelinzet. Dit duurt tot ongeveer 12.30 uur. Tussen Woerden en Gouda reden er geen treinen door een wisselstoring.

Problemen op het spoor

Hoewel NS en ProRail ervoor kozen om met een aangepaste dienstregeling te rijden, waren er zondag en maandag toch veel problemen op het spoor. Rondom Amsterdam, Utrecht, Schiphol, Den Haag en Zaandam was er maandag zeer beperkt treinverkeer mogelijk. Maandagavond rond 20.00 uur meldde NS dat er ruim zestig storingen op het spoor waren, waarvan de meeste wisselstoringen.

NS en ProRail raadden maandag reizigers af om in de avondspits te reizen. Reizigers die toch met NS reisden, moesten soms urenlang wachten op hun trein. Op Schiphol werden later op de avond zelfs veldbedden neergezet voor gestrande reizigers, omdat treinen en bussen niet meer reden. Ook werden veel vluchten geannuleerd.

Extra inzet personeel

Vanwege het winterweer zette ProRail extra personeel in. Incidentenbestrijders stonden klaar op strategische plekken, waardoor ze snel mogelijk konden handelen bij incidenten. Ook werkten treinverkeersleiders, inspecteurs, BOA’s, meteorologen en medewerkers van het weerbureau en meldkamer spoor nauwgezet samen om het treinverkeer zo veel mogelijk op gang te houden. Spoormedewerkers van Asset Rail, BAM, Strukton Rail en VolkerRail werkten dag en nacht door om storingen zo snel mogelijk op te lossen.

Update: Woensdag 10.00 uur

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.