CAF-tram voor Uithoflijn Utrecht

Aanbesteding voor controle van productie trams in CAF-fabriek

Provincie Utrecht heeft een aanbesteding op de markt gezet voor het uitvoeren van kwaliteitscontroles tijdens het productieproces van nieuwe trams van treinfabrikant CAF in Spanje. Het gaat om 22 lagevloertrams van 41 meter.

De trams zullen vanaf halverwege 2020 worden ingezet op de bestaande tramlijn Utrecht – Nieuwegein/IJsselstein (SUNIJ-lijn). De voertuigen gaan de bestaande vloot van 26 hogevloertrams vervangen. Eerder bestelde de provincie 27 lagevloerstrams van 33 meter bij de Spaanse fabrikant. Deze worden straks ingezet voor de exploitatie van de Uithoflijn. Deze trams zijn al geleverd en worden op dit moment getest.

Kwaliteitscontrole

De provincie Utrecht zoekt voor de bouwperiode van de 22 lagevloertrams een dienstverlener die kwaliteitscontroles tijdens het productieproces uitvoert. De opdrachtnemer dient een onderneming te zijn met ruime kennis en expertise van trammaterieel. Het doel van de opdracht is dat er kwalitatief goede trams worden geleverd die voldoen aan de eisen zoals die in de koopovereenkomst zijn gesteld. Daarnaast moet er op worden toegezien dat de kwaliteit van de trams tijdens het productieproces continu verbetert.

De werkzaamheden dienen te worden uitgevoerd door een pool van ervaren controleurs die ervaring hebben met het waarborgen van de kwaliteit van  trammaterieel. De opdracht betreft een raamovereenkomst met een looptijd van drie jaar, met een optie om twee keer met een jaar te verlengen.

Bekijk hier het aanbestedingsdocument.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.