Gestrande reizigers, Utrecht Centraal

Stroomstoring in Utrecht opgelost, treinverkeer hervat

Het treinverkeer rond Utrecht werd maandagochtend ernstig verstoord, nadat er een stroomstoring was ontstaan bij netbeheerder Stedin.  Ook elders in Nederland kregen reizigers te maken met vertraging en uitval van treinen. Doordat treinen geen elektriciteit van de bovenleiding konden afnemen, bleven zij stilstaan. Nadat de stroomstoring was opgelost konden de treinen vanaf 11.30 uur weer rijden.

Omdat niet alle treinen en treinpersoneel op de juiste plek stonden hadden ProRail en de vervoerders tijd nodig om het treinverkeer weer op te starten. Spoorbeheerder ProRail meldt dat een storing van deze omvang de dienstregeling “flink op zijn kop” zet. Rond 14.00 uur reden de meeste treinen weer volgens dienstregeling.

Uitgevallen transformator

Stedin meldde dat de stroomstoring het gevolg was van een uitgevallen transformator. Naast treinen die uitvielen kwamen zo’n 1.400 huishoudens in de buurt van Utrecht Centraal enige tijd zonder stroom te zitten.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.