WARR Hyperloop Pod, foto WARR

Duits studententeam WARR wint tweede Hyperloop-competitie

Het Hyperloop-team WARR van de Technische Universiteit van München heeft afgelopen weekend de tweede Hyperloop Pod-competitie in Los Angeles gewonnen. De pod van het Duitse studententeam bereikte een snelheid van maar liefst 324 kilometer per uur in de 1,25 kilometer lange testbuis.

Ruim twintig studententeams namen het in Los Angeles tegen elkaar op om de hoogste maximumsnelheid te behalen. Het Delft Hyperloop team, de winnaar van de vorige wedstrijd, deed dit keer niet mee. Bij de vorig wedstrijd werd bij de beoordeling naast snelheid, ook naar schaalbaarheid, betrouwbaarheid en efficiëntie van het voertuig gekeken.

Winnende team

De pod van Universiteit van München viel op vanwege het kleine formaat en het lichte gewicht van maar tachtig kilo, meldt Numrush.nl. Het team WARR behaalde bij de wedstrijd in januari ook de hoogste snelheid. Het Delft Hyperloop team won in totaal het hoogste aantal punten.

Topman van SpaceX Elon Musk, en initiatiefnemer van de Hyperloop Pod-wedstrijd, feliciteerde na afloop het winnende team voor de mooie prestatie. Hij gaf aan dat het mogelijk is dat een pod in de toekomst snelheden van 800 tot 900 kilometer per uur kan bereiken.

Elon Musk Twitter

Bekijk hier de beelden van de wedstrijd:

Lees ook:

Tweede editie Hyperloop Pod-wedstrijd start zaterdag

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.