Autonome low cost overweg van VRS, foto: ProRail

ProRail doet aangifte tegen vasttapen spoorboom

Vandalen hebben zondagavond een spoorboom nabij Kootwijk vastgetapet, waardoor de overwegboom niet meer kon sluiten. Daardoor is het treinverkeer tussen Apeldoorn en Amersfoort zondagavond ongeveer een uur gestremd geweest. Vanwege de veiligheid werd het treinverkeer op het traject tussen Apeldoorn en Stroe stilgelegd.

De storing werd door de politie bij de treindienstverkeersleiding gemeld aan ProRail. De infrabeheerder doet aangifte tegen de vandalen die dit hebben gedaan en politie doet onderzoek.

Monteur

ProRail stuurde een monteur naar de locatie, maar een voorbijganger had de tape rondom de overwegboom al verwijderd op het moment dat die monteur arriveerde. Wel heeft de monteur nog enkele controles uitgevoerd om te bekijken of alles nog goed functioneerde. Dit was nog wel het geval.

Auteur: Inge Jacobs

Inge is redacteur van SpoorPro en vaste redacteur van OVPro, het vakblad voor OV-professionals.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.