Politieauto met zwaailicht, foto: Politie.nl

18-jarige jongen komt om op spoorwegovergang Lunteren

Een 18-jarige jongen uit Lunteren is zaterdagnacht om het leven gekomen op een spoorwegovergang aan de Ruitenbeekweg zijn woonplaats. De jongen was op zijn scooter op weg naar huis en is mogelijk op de spoorwegovergang de macht over het stuur verloren. Een man die de jongen van het spoor wilde halen, raakte gewond. De politie denkt dat er sprake is van een eenzijdig ongeval.

De politie kreeg zaterdagnacht rond een uur een melding van een ongeluk op het spoor. Toen agenten ter plaatse kwamen troffen ze een 58-jarige man uit Wekerom die lichtgewond was geraakt. De man vertelde dat hij in zijn auto aan was komen rijden en een bromfiets zag liggen. De bestuurder van de bromfiets lag op het spoor.

Ongeluk

De automobilist heeft geprobeerd de jongen van het spoor te halen. Daarbij werd hij verrast door een aankomende trein en werd daarbij zelf geraakt. De man is voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht. De politie onderzoekt hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren.

De trein heeft een noodstop gemaakt. De passagiers uit de trein zijn met bussen verder vervoerd.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.