Koningsdag op station Amsterdam Centraal, foto: ProRail

Extra en langere treinen tijdens Koningsdag

Er wordt rondom Koningsdag drukte op het spoor verwacht. ProRail en NS zetten daarom extra en langere treinen in. De spoorbedrijven hebben voor Koningsdag een speciale Oranjedienstregeling ontwikkeld. Tijdens Koningsdag rijdt NS met extra en langere treinen. Ook op woensdagavond 26 april (Koningsnacht) rijden er extra treinen.

De Koninklijke familie viert dit jaar Koningsdag in Tilburg. Daardoor zal het extra druk zijn op het station van Tilburg en in de treinen op het spoortraject naar deze Brabantse stad. Ook op andere plekken in het land zijn er diverse festiviteiten, waardoor het drukker zal zijn in de treinen. NS en ProRail hebben diverse draaiboeken gemaakt om het spoorvervoer in goede banen te kunnen leiden.

Storingsploegen

Op verschillende plekken in Nederland staan extra storingsploegen langs het spoor gereed om eventuele storingen zo snel mogelijk op te lossen. Voor treinen die stranden staan er wegsleeplocomotieven klaar. Ook staan diverse incidentenbestrijders van ProRail paraat. Diverse buitengewoon opsporingsambtenaren (BOA’s) zullen langs het spoor patrouilleren. Ook plaatst ProRail  mobiele camera’s langs het spoor om spoorlopers vroegtijdig te  signaleren en van het spoor te verwijderen.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.