Dijksma: verkoop Fyra-treinen kan 21 miljoen opleveren

V250, Fyra, AnsaldoBreda

De verkoop van de twaalf Fyra-treinen kan maximaal 21 miljoen euro opleveren. Een eventuele verkoop zal bijdragen aan de winst van spoorvervoerder NS. Dat schrijft demissionair staatssecretaris Sharon Dijksma van Infrastructuur en Milieu in antwoord op vragen van VVD-Kamerleden Betty de Boer en Aukje de Vries. Zij stelden deze vragen naar aanleiding van een verhaal op SpoorPro over de mogelijke verkoop van de Fyra-treinen aan de Italiaanse spoorvervoerder Trenitalia.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. 

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

1 reactie op “Dijksma: verkoop Fyra-treinen kan 21 miljoen opleveren”

Aart Roest|20.04.17|21:00

Maar vergeet niet, dat de NS ook nog steeds jaarlijks (als ik me goed herinner) ca, 100 miljoen Euro betaalt aan de minister voor gebruik van de HSL (de ‘aanbesteding’). Hierover had een regeling getroffen moeten worden, om ooit bestaande politieke tegenstellingen een keer recht te zetten. Dat is, zover ik weet, nog niet gebeurd.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.