Stadler Flirt 3, foto: Abellio

Abellio start donderdag met exploitatie Rhein-IJssel-Express

NS-dochter Abellio start donderdag met de grensoverschrijdende exploitatie van de Rhein-IJssel-Express, die Arnhem en Zevenaar met de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen verbindt. De spoorvervoerder verzorgt deze treindiensten in opdracht van de provincie Gelderland en het Verkehrsverbund Rhein-Ruhr (VRR).

Om de start van de nieuwe treindiensten te vieren, wordt er donderdag een speciale rit van Duisburg naar Arnhem Centraal gereden. Om 12.45 uur komt een trein met Duitse vertegenwoordigers aan op station Arnhem Centraal  waar ze ontvangen worden door een Nederlandse delegatie.

Delegatie

Onder de gasten van Duitse zijde bevinden zich onder andere Ronald van Lünser van Abellio Rail Noordrijn-Westfalen, Martin Husmann van Verkehrsverbund Rhein-Ruhr, Karin Paulsmeyer van het ministerie van Verkeer van Noordrijn- Westfalen en voorzitter Martin Burkert van de Duitse federale verkeersraad.

Nederlandse aanwezigen op station Arnhem zijn NS-topman Roger van Boxtel, gedeputeerde Conny Bieze van de provincie Gelderland, wethouder Geert Ritsema van de gemeente Arnhem, burgemeester Boele Staal van de gemeente Arnhem, Stephan Krenz van Abellio Duitsland en Thea de Vries van het ministerie van Infrastructuur en Milieu.

Treindiensten

De trein rijdt elk uur van ’s morgens vroeg (eerste trein doordeweeks 5.44 uur), tot ’s avonds laat (laatste trein doordeweeks 22.44 uur) van Arnhem Centraal via Zevenaar naar Duitsland. In Nederland wordt alleen op de stations Arnhem Centraal en Zevenaar gestopt, in Duitsland tot Duisburg Hbf op alle tussengelegen stations, daarna op Düsseldorf Flughafen (Düsseldorf Airport) en tenslotte op de eindbestemming Düsseldorf Hbf.

Abellio, exploiteert OV-concessies in het Verenigd Koninkrijk (Engeland en Schotland), Duitsland en Nederland. De treindienst tussen Arnhem Centraal en Düsseldorf Hbf wordt door Abellio uitgevoerd onder een gezamenlijke concessie van provincie Gelderland en het Verkehrsverbund Rhein-Ruhr (VRR). Op hetzelfde traject rijdt ook ICE International van NS en Deutsche Bahn.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.