Traxx-locomotief NS tussen Eindhoven en Den Haag, foto: NS

Snelle intercitydienst Den Haag-Eindhoven gaat via de HSL

De snelle intercity tussen Den Haag en Breda die op 23 januari 2017 is gestart rijdt sinds maandag door naar Eindhoven. De intercity rijdt nu twee keer per uur in beide richtingen tussen Den Haag en Eindhoven. De trein rijdt tussen Rotterdam en Breda over de hogesnelheidslijn. Daardoor duurt de reis tussen Den Haag en Eindhoven elf minuten korter.

NS deed in de afgelopen maanden tussen Den Haag en Breda ervaring op met deze nieuwe intercitytrein. Inmiddels zijn er voldoende treinen beschikbaar om over de HSL te rijden. Tijdens de eerste periode vanaf 23 januari was er voor reizigers die overstapten vanuit of naar richting Tilburg en Eindhoven een extra overstap op Breda. Deze is maandag vervallen. De vertrektijden op dit traject zijn met een paar minuten aangepast.

Nieuwe treindienst

NS wil met de nieuwe treindienst de HSL intensiever gebruiken voor de binnenlandse reiziger. Naast de snelle verbinding Amsterdam-Rotterdam hebben reizigers tussen Den Haag en Eindhoven sinds maandag een kortere reistijd en meer verbindingen. De trein rijdt een groot deel van het traject over het reguliere spoor. De treinen zijn daarom geschikt gemaakt en toegelaten voor het hogesnelheidsspoor én het conventionele spoor.

De treinen zijn enkeldeks rijtuigen met aan beide kanten een locomotief: één voor en één achter de trein. De trein is extra lang met negen rijtuigen en is de langste niet-samengestelde binnenlandse trein van NS. In de trein is een fietsvoorziening ingebouwd met ruimte voor vier fietsen plus een rek voor grote stukken bagage. Op alle treinen staat aan de buitenkant van het fietsrijtuig een sticker.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

1 reactie op “Snelle intercitydienst Den Haag-Eindhoven gaat via de HSL”

John rdam|06.04.17|19:25

Een ‘niet-samengestelde trein’? En ondanks dat rijdt ie blijkbaar toch. Hoe kan dat?

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Snelle intercitydienst Den Haag-Eindhoven gaat via de HSL | SpoorPro.nl
Traxx-locomotief NS tussen Eindhoven en Den Haag, foto: NS

Snelle intercitydienst Den Haag-Eindhoven gaat via de HSL

De snelle intercity tussen Den Haag en Breda die op 23 januari 2017 is gestart rijdt sinds maandag door naar Eindhoven. De intercity rijdt nu twee keer per uur in beide richtingen tussen Den Haag en Eindhoven. De trein rijdt tussen Rotterdam en Breda over de hogesnelheidslijn. Daardoor duurt de reis tussen Den Haag en Eindhoven elf minuten korter.

NS deed in de afgelopen maanden tussen Den Haag en Breda ervaring op met deze nieuwe intercitytrein. Inmiddels zijn er voldoende treinen beschikbaar om over de HSL te rijden. Tijdens de eerste periode vanaf 23 januari was er voor reizigers die overstapten vanuit of naar richting Tilburg en Eindhoven een extra overstap op Breda. Deze is maandag vervallen. De vertrektijden op dit traject zijn met een paar minuten aangepast.

Nieuwe treindienst

NS wil met de nieuwe treindienst de HSL intensiever gebruiken voor de binnenlandse reiziger. Naast de snelle verbinding Amsterdam-Rotterdam hebben reizigers tussen Den Haag en Eindhoven sinds maandag een kortere reistijd en meer verbindingen. De trein rijdt een groot deel van het traject over het reguliere spoor. De treinen zijn daarom geschikt gemaakt en toegelaten voor het hogesnelheidsspoor én het conventionele spoor.

De treinen zijn enkeldeks rijtuigen met aan beide kanten een locomotief: één voor en één achter de trein. De trein is extra lang met negen rijtuigen en is de langste niet-samengestelde binnenlandse trein van NS. In de trein is een fietsvoorziening ingebouwd met ruimte voor vier fietsen plus een rek voor grote stukken bagage. Op alle treinen staat aan de buitenkant van het fietsrijtuig een sticker.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

1 reactie op “Snelle intercitydienst Den Haag-Eindhoven gaat via de HSL”

John rdam|06.04.17|19:25

Een ‘niet-samengestelde trein’? En ondanks dat rijdt ie blijkbaar toch. Hoe kan dat?

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.