NMBS-trein verliest passagiers, foto: @lesoir

NMBS-trein verliest meerdere wagons met passagiers

Belgische treinreizigers hadden donderdagochtend letterlijk het nakijken. Een NMBS-trein verloor rond 8.30 uur tussen de treinstations Luik-Guillemins en Brussel meerdere wagons met passagiers. Dit gebeurde bij de plaats Ans. Bij het voorval vielen geen gewonden. Dat melden Belgische media.

Tijdens het voorval zaten ongeveer zevenhonderd mensen in de trein, van wie honderd in de laatste twee los geraakte wagons. Twee uur nadat het incident gebeurde, kon de locomotief met de eerste zes wagons verder naar station Ans rijden. De twee laatste wagons werden teruggesleept naar station Luik-Guillemins. Daar konden de passagiers op een andere trein stappen.

Spooktrein

Er gebeuren wel vaker opmerkelijke incidenten op het spoor van onze zuiderburen. In de afgelopen anderhalf jaar kwam het twee keer voor dat een trein zonder machinist vertrok. In het laatste geval legde deze zelfs een afstand van twaalf kilometer zonder bestuurder af, totdat een machinist bij een treinstation op het voertuig kon springen om het tot stilstand te brengen.

Lees ook:

Lege NMBS-trein vertrekt zonder machinist en ontspoort

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

NMBS-trein verliest meerdere wagons met passagiers | SpoorPro.nl
NMBS-trein verliest passagiers, foto: @lesoir

NMBS-trein verliest meerdere wagons met passagiers

Belgische treinreizigers hadden donderdagochtend letterlijk het nakijken. Een NMBS-trein verloor rond 8.30 uur tussen de treinstations Luik-Guillemins en Brussel meerdere wagons met passagiers. Dit gebeurde bij de plaats Ans. Bij het voorval vielen geen gewonden. Dat melden Belgische media.

Tijdens het voorval zaten ongeveer zevenhonderd mensen in de trein, van wie honderd in de laatste twee los geraakte wagons. Twee uur nadat het incident gebeurde, kon de locomotief met de eerste zes wagons verder naar station Ans rijden. De twee laatste wagons werden teruggesleept naar station Luik-Guillemins. Daar konden de passagiers op een andere trein stappen.

Spooktrein

Er gebeuren wel vaker opmerkelijke incidenten op het spoor van onze zuiderburen. In de afgelopen anderhalf jaar kwam het twee keer voor dat een trein zonder machinist vertrok. In het laatste geval legde deze zelfs een afstand van twaalf kilometer zonder bestuurder af, totdat een machinist bij een treinstation op het voertuig kon springen om het tot stilstand te brengen.

Lees ook:

Lege NMBS-trein vertrekt zonder machinist en ontspoort

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.