Boom op het spoor door storm, foto: ProRail

NS zet minder treinen in vanwege verwachte storm

Spoorvervoerder NS zet donderdag minder treinen in omdat er een zware storm wordt verwacht. Op de meeste trajecten rijden de treinen elk half uur in plaats van elk kwartier. Weerbureaus geven aan dat windkracht 9 tot 10 kan worden bereikt, met uitschieters naar windkracht 11. NS en ProRail hebben daarom de dienstregeling preventief aangepast waardoor er in het hele land minder NS-treinen rijden. 

Bij een zware storm kunnen er bomen en takken op het spoor vallen, waardoor treinen niet kunnen rijden. Ook kan schade ontstaan aan bovenleidingen door rondwaaiend materiaal. ProRail heeft extra storingsploegen klaar staan om direct bomen en takken weg te kunnen halen.

Spoorwerkzaamheden

Waar momenteel spoorwerkzaamheden plaatsvinden, worden alle bouwmaterialen extra goed vastgezet, zodat ze niet weg kunnen waaien. Verder staan er locomotieven stand-by om eventueel gestrande treinen weg te kunnen slepen. NS raadt reizigers aan om de weerberichten goed in de gaten te houden en vlak voor de reis de Reisplanner te raadplegen. Reizigers moeten rekening houden met langere reistijden of drukte in de trein.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.