Botsing tussen trein en auto in Nuland, foto: ProRail

Automobilist komt om bij botsing met trein in Nuland

Bij een botsing tussen een passagierstrein van NS en een auto is vrijdagmiddag in Nuland een persoon om het leven gekomen. Het gaat om de bestuurder van de personenauto. Het ongeluk gebeurde rond 14.00 uur op de bewaakte spoorwegovergang aan de Klompstraat.

Niemand in de trein raakte gewond. Diverse hulpdiensten zijn ter plaatse gegaan, waaronder de brandweer, meerdere ambulances en een traumahelikopter.

Treinverkeer gestremd

Vanwege het ongeluk is het treinverkeer tussen Oss is stilgelegd. NS verwacht dat de treinen naar verwachting vanaf 23.30 uur gaan kunnen rijden. Tot die tijd zet de vervoerder vervangende bussen in. Reizigers tussen Den Bosch en Nijmegen worden geadviseerd om om te reizen via Utrecht Centraal.

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.