Intercity Brussel

NS haalt Belgische rijtuigen van Nederlandse spoor

NS gaat voorlopig niet meer met de gehuurde Belgische rijtuigen van het type i6 en i10 op het Nederlandse spoor rijden. Dat doet de spoorvervoerder om dat er de afgelopen weken storingen waren met de deuren. Bij één rijtuig ging de deur zelfs open tijdens het rijden. Met de Belgische rijtuigen wordt een gedeelte van de treindienst tussen Amsterdam en Brussel gereden.

De Inspectie Leefomgeving en Transport onderzocht zaterdag een i6 rijtuig. Dit gaf volgens NS aanleiding om ook de deuren van de andere rijtuigen te onderzoeken en testen. De inzet van de Belgische rijtuigen, die een derde uitmaken van de IC Brussel-vloot, wordt tot nader orde opgeschort.

Dienstregeling

NS zet nu eigen gerenoveerde IC rijtuigen in voor de dienstregeling van de IC Brussel. Maandag en dinsdag is het treinverkeer van en naar België al beperkt vanwege stakingen door spoorpersoneel in België.

Onderwerpen: , ,

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

2 reacties op “NS haalt Belgische rijtuigen van Nederlandse spoor”

Tom Janssens|02.06.16|12:24

heel jammer, deze Belgische rijtuigen zijn veel comfortabeler dan die van de NS!!

Antoine Berben|02.06.16|22:31

Wellicht Tom Janssens maar veiligheid gaat mijns inziens wel steeds vóór.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.