NedTrain, onderhoud, werkplaats, Leidschendam, treinen, NS

NedTrain krijgt nieuwe onderhoudswerkplaats in Maastricht

NedTrain krijgt een nieuwe onderhoudswerkplaats in Maastricht. De huidige werkplaats voor het onderhoud van NS-treinen wordt volgende week gesloopt om plaats te maken voor een nieuw onderkomen. NedTrain zoekt daarnaast nieuwe monteurs en ingenieurs die het team in Maastricht komen versterken.

Omdat het onderhoud van moderne treinen tegenwoordig ook aan de bovenkant van het voertuig gebeurt, voldoet de 145 jaar oude hal niet meer aan de eisen. Tot nu toe werden er in Maastricht alleen maar oude treinen onderhouden, maar met de komst van de nieuwe werkplaats zal er ook aan nieuwere treinen worden gesleuteld.

Werkzaamheden

Wethouder Van Grootheest van Maastricht gaat dinsdag samen met een medewerker van NedTrain de eerste sloophandeling verrichten, waarna de werkzaamheden van start gaan. De nieuwe hal kost ongeveer 20 miljoen euro en moet in de zomer klaar zijn.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.