Reiziger in NS-trein maakt gebruik van WiFi

NS verlengt contract voor internetplatform treinen

Spoorvervoerder NS heeft het contract met het Britse Nomad Digital verlengd voor WiFi en digitale reizigersinformatie in de trein. Het contract is met vijf jaar verlengd. Nomad levert het ICT-platform OBIS, dat zorgt voor gratis internet. Naast WiFi zorgt het systeem ook voor reisinformatie en NS-televisie op de schermen in intercity’s.

OBIS wordt in toenemende mate gebruikt voor andere diensten zoals voor de proef (iNStApp) met het meten van drukte in de trein en het monitoren van allerlei systemen in de trein. De verlenging van het contract geeft NS volgens Nomad de mogelijkheid om de het “bestaande technologieplatform” aan boord van haar treinen “uit te breiden”.

Internet

NS sloot OBIS onlangs aan op een 4G netwerk om de internetverbinding te verbeteren. Nieuw daarbij is dat er gebruik wordt gemaakt van een ‘fair use policy’, wat betekent dat elke reiziger die van het netwerk gebruik maakt dezelfde bandbreedte krijgt toegewezen.

Internet in de trein is erg populair onder reizigers. NS startte ruim vijf jaar geleden met het aanbieden van gratis WiFi in de trein.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.