Goederenlocomotief, Alstom, Indiase spoorwegen

Spoorcontract van 5,2 miljard voor General Electrics en Alstom

Treinfabrikanten General Electric en Alstom hebben contracten gewonnen met een gezamenlijke waarde van ruim 5,2 miljard euro voor de levering van locomotieven aan de Indiase spoorwegen. Deze contracten behoren tot de grootste die ooit door India aan buitenlandse bedrijven zijn gegund.

Alstom gaat 800 elektrische goederenlocomotieven leveren en het onderhoud hiervan verzorgen. Het contract van Alstom heeft een waarde van ongeveer 2,8 miljard euro. General Electrics produceert en onderhoudt duizend diesellocomotieven voor de Indiase spoorwegen leveren en onderhouden. De contractwaarde is 2,4 miljard euro.

Joint ventures

Alstom and GE zijn voor 74 procent eigenaar van hun joint ventures met de Indiase spoorwegen. 26 procent is in handen van de Indiase spoorwegen. Zowel General Electrics als Alstom openen een fabriek in de Indiase staat Bihar en de fabrikanten openen ieder twee onderhoudswerkplaatsen.

“In dit project wordt de kennis General Electric op het gebied van infrastructuur en fabricage gecombineerd met India’s groeistrategie. Dit project is een spannend onderdeel van onze vestigingsplannen in India. We zijn enthousiast over het werken met Indian Railways en blijven investeren in de regio”, zegt Jamie Miller van General Electric Transportation.

Doorbraak

“Dit project is een van de grootste in de geschiedenis van Alstom en is een doorbraak voor onze aanwezigheid in India. We zijn extreem trots om samen te werken met de Indiase spoorwegen in dit ambitieuze project dat een ommezwaai voor de Indiase spoorwegen zal zijn”, aldus Henri Poupart-Lafarge van Alstom.

Onderwerpen: ,

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.