Locomotief, 1200-serie, Panorama Rail Restaurant

Rijdend treinrestaurant gaat uitbreiden

Het rijdende treinrestaurant Panorama Rail Restaurant gaat uitbreiden vanwege de groeiende vraag zakelijke reizigers. Het restaurant gaat naast zaterdagavond ook op donderdagavond rijden vanuit Amsterdam Centraal.

De eerste donderdagavondrit staat gepland op 5 november en vervolgens elke week. Net als op zaterdag vertrekt de trein voor een bijna drie uur durende rondreis door de Randstad om 18.15 uur vanaf Amsterdam Centraal. Tijdens de rit wordt een viergangendiner geserveerd.

Panorama Rail Restaurant

Honderden gasten genoten tijdens de eerste zeven ritten van het Panorama Rail Restaurant van een diner terwijl ze in de gerenoveerde, historische trein rond het Groene Hart reden. Volgens de organisatie is er echter ook veel vraag naar een rit voor zakelijke relaties, maar dan op werkdagen. Vandaar dat er ook is gekozen om op donderdagen te rijden.

Het Panorama Rail Restaurant is een initiatief van spoorvervoerder Railpromo en Restaurant ONE uit Roermond (Michelinster). Volgens de initiatiefnemers heeft de bijzondere trein zich in de eerste maanden voldoende bewezen wat de basis vormt voor de uitbreiding.

Internationale verbindingen

Naast de wekelijkse ritten, wordt het restaurant ook steeds vaker compleet afgehuurd voor bijzondere bijeenkomsten en ritten, zoals een personeelsuitje of een kerstevent. Daarnaast wordt het treinrestaurant ook op internationale verbindingen ingezet: zo rijdt op 11 oktober voor het eerst in veertien jaar weer een rechtstreekse trein tussen Weert en de Belgische plaatsen Hamont en Antwerpen.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.